Azt mondják,ha sikeres akarsz lenni ,akkor sikeres emberekkel kell körülvenned magad. Ez az állítás helyénvaló. Nincs ez máshogy az alakformálás területén sem. Ha Zombori Lászlóval edz esz ,aki Európa és Világbajnok testépítésben akkor számíthatsz arra,hogy biztosan jó tanácsokat kapsz tőle. Hiszen ő már bizonyította azt,hogy az ő módszerei elvezetnek a sikerhez. A címei elnyerése után megszerezte az edzői engedélyt és azóta személyi edző és életmód tanácsadóként áll tanítványai rendelkezésére. Ha te is szeretnél a tanítványa lenni a facebook oldalán találod meg ,privátban jelezd felé a szándékodat. >>> Edzés
1912 nyarán rövid
hír jelent meg a sportsajtóban: "A BKVT (Budapesti Közúti Vaspálya Társaság) tisztviselők június
15-én tartotta, élénk érdeklődés mellett, alakuló közgyűlését.
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az előkészítő bizottság
jelentését, működéséért jegyzőkönyvi köszönetét fejezte ki, majd
megválasztotta az egyesület vezetőségét."
Hát így
kezdődött!
Így született meg a sportegyesület, mely egyike volt az első üzemi
egyesületeknek, és amely ez idáig megmaradt.
A sportlapokban,
a napilapok sportrovataiban ettől kezdve már gyakran lehetett
olvasni a BKVT működéséről. A labdarúgó és tenisz szakosztállyal
megalakult új egyesületről egyre kedvezőbb hírek láttak napvilágot,
így alig két hónappal az alakuló közgyűlés után a Sporthírlap
szeptember 2-i száma már ezt közölte: "A BKVT sportünnepe. A BKVT
tisztviselőinek atlétikai versenyével és football mérkőzésével
nyitották meg."
A bordó-fehér
színeket választó két szakosztályának mintegy 200 tagja volt és ez
nem sokat változik az első névváltozásig, 1928. szeptember 5-ig sem.
Általában amikor egy testépítő vagy súlyzós edzéseket folytató megtanul
étkezni és elkezdi nézegetni a címkéket az egyes élelmiszerek
tápanyagtartalma miatt, akkor többnyire az olyan alapkategóriákat
nézzük, mint a kalória, zsírtartalom, szénhidrát tartalom, fehérje,
cukor. De hányszor fordul elő, hogy megnézed a rosttartalmat? Fontos az
egyáltalán? Most ezt nézzük meg.
A
rost egy emészthetetlen anyag. Egy szénhidrátfajta, amely anélkül megy
át az emésztőrendszeren, hogy tápanyagokra bontódna. Ha meg nem nyersz
belőle tápanyagot, akkor minek is fogyasztod? Rögtön elárulom!
Kétféle rost létezik: vízben oldódó és oldhatatlan.
Mindkét fajta alapvető fontosságú az emésztés és anyagcsere
szempontjából. A vízben oldható rost hozzájárul az emésztési folyamat
lassításához, így engedve a glükózt lassabb tempóban a véráramba
kerülni, ami segít a vércukorszint stabilan tartásában. Így
elkerülhetjük az extrém inzulincsúcsokat, amely a zsírtárolást fokozza
és éhessé tesz. Az oldható rost segít csökkenteni a koleszterin szintet.
Az oldhatatlan rost a természet hashajtója. Segít a salakanyagot
eltávolítani a szervezetből, tisztítja a beleket és rendszeressé teszi a
székletet.